De menselijke kant van data

Inmiddels zijn steeds meer bedrijven ervan overtuigd dat data heel veel kansen en mogelijkheden biedt voor uw organisatie. Door middel van data krijgt u waardevolle inzichten waardoor u betere beslissingen kan maken. Een uitdaging hierbij is echter het achterhalen welke data (en dus informatie) nodig is om de oorzaak van het probleem aan te pakken.   

Deze informatiebehoefte boven tafel halen is mensenwerk. Het is heel waardevol om hier echt even bij stil te staan. Door gezamenlijk te brainstormen over de informatiebehoefte wordt inzichtelijk welke data nodig is om te kunnen sturen. Zo zorg je ervoor dat alleen nuttige data wordt gepresenteerd. Dit leidt vanzelfsprekend tot informatie waardoor efficiëntere strategische beslissingen gemaakt kunnen worden. 

DATA KINGDOM

De informatiebehoefte in kaart brengen is mensenwerk

Een manier om deze informatiebehoefte in kaart te brengen is Design Thinking. Design Thinking is een moderne methode om innovatie op een creatieve manier vorm te geven. Het is een verzameling van verschillende activiteiten zoals het analyseren van de situatie, definiëren van het probleem, creatief denken, oplossingsgericht denken, schetsen en prototypes bouwen. DATA KINGDOM biedt een KPI Design Thinking Workshop aan om samen met u erachter te komen welke data relevant is om te rapporteren.

Dashboard ontwikkelen
DATA KINGDOM

De mensen in uw organisatie voorbereiden

Wanneer er (door middel van Design Thinking) is achterhaald welke data relevant is voor analyses, moet dit uiteraard geïmplementeerd worden. Ook hier komt een menselijke kant van data naar voren. Er moet (door verschillende mensen in het bedrijf) met de data gewerkt worden. Dit gaat echter niet vanzelf. Mensen houden in principe niet van verandering. Mensen zullen niet van de ene op de andere dag ineens switchen van het sturen op onderbuikgevoel naar sturen op basis van stuurinformatie. Om hierbij hulp te bieden geven de prinsen en prinsessen van DATA KINGDOM de training ‘datagedreven werken. Tijdens deze training komt u te weten hoe u uw organisatie het beste kunt voorbereiden op de transitie naar datagedreven werken.

Om de data zo nuttig mogelijk te gebruiken moet de menselijke kant optimaal benut worden, en wij helpen u daar heel graag bij!

Microsoft Certified