Is Power BI gratis?

Wilt u ook Power BI in gaan zetten binnen uw organisatie, maar benieuwd naar de kosten. Wij zochten het voor u uit.

Bij DATA KINGDOM zorgen we dat iedereen koning wordt van zijn eigen data door middel van een dashboard. Een dashboard kan op verschillende manieren ontwikkeld worden, van maatwerk tot het gebruik van bepaalde business intelligence tooling. Wij maken gebruik van de BI tool van Microsoft genaamd Power BI. Microsoft staat er om bekend om redelijk prijzig te zijn, maar toch gebruiken veel mensen de software van Microsoft. Ook Power BI wordt steeds meer gebruikt, maar wat kost dat eigenlijk? Is Power BI gratis?

Er zijn verschillende mogelijkheden in het gebruik van Power BI, met daarbij verschillende licentiekosten. Het installeren en gebruiken van Power BI Desktop is gratis. Met Power BI Desktop kunt u rapportages ontwikkelen en op eenvoudige wijze uw data analyseren. U kunt de Power BI rapportages ook zonder extra kosten publiceren op het internet.

Wanneer u gebruik wilt maken van meerdere toepassingen – zoals het delen van rapportages met een specifiek e mailadres – zijn er verschillende licentiemogelijkheden. In onderstaande afbeelding ziet u samengevat welke opties bij welke licentie beschikbaar komen. Deze licenties hebben allemaal een ander kostenplaatje, waarbij het aantal gebruikers leidend is voor de optimale keuze.

Bij DATA KINGDOM hebben wij verschillende oplossingen om zo lang mogelijk met de gratis versie van Power BI te blijven werken. Hierdoor blijven onze dashboards betaalbaar, waardoor we iedereen koning kunnen maken van hun eigen data.

power bi licenties

Wilt u meer weten over de verschillende licenties, mogelijkheden en bijbehorende kosten?

Download dan onze white paper ‘Verschillende Power BI licenties’.
I
n deze white paper schreven wij over de variatie aan mogelijkheden van en tussen de licenties om erachter te komen welke het best past bij uw organisatie.

Microsoft Certified