NOW aanvragen?
Denk dan aan de verplichte bijscholing!

We hebben op dit moment door het COVID-19 te maken met onzekere tijden. Hierdoor vrezen veel werknemers voor hun baan, terwijl werkgevers gedwongen worden creatief om te gaan met hun businessmodel. De overheid heeft aangegeven organisaties te willen steunen door middel van de NOW regeling. Wanneer een organisatie aanspraak wil maken op de tweede NOW steun, zullen zij aan een bepaald aantal voorwaarden moeten voldoen. Een van de verplichtingen is de stimulatie van bij- en omscholing (bron: Flexmarkt.nl)

Verplichte omscholing

Werkgevers die in de tweede NOW steunronde een tegemoetkoming aanvragen, worden verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan bij- en omscholing te gaan doen. Werkgevers zullen bij de aanvraag van de NOW 2.0 een verklaring moeten afleggen hoe zij dit invullen. Dit initiatief is vanuit de overheid ontstaan doordat een deel van de mensen die nu via de noodmaatregel salaris ontvangt, geen garantie heeft op baanzekerheid in de toekomst. Het overgrote deel zal er rekening mee moeten houden dat hun werk de komende tijd alsnog verdwijnt. Mede omdat de sector waarin ze werken krimpt. Om te voorkomen dat zij werkloos thuis komen te zitten, met ook alle economische gevolgen van dien, wil minister Koolmees dat ze zich voorbereiden op andersoortig werk.

Werken met data is de toekomst

Bij- of omscholing is nodig om in de toekomst relevant te blijven. Wanneer er wordt gekeken naar de 8 meest toekomstbestendige beroepen, staat ‘iets met data’ op plaats 2 (bron: HR kiosk)

  1. Cybersecurityexpert
  2. Datawetenschapper
  3. Gezondheidszorgprofessionals
  4. Marketing, communicatie en design
  5. Bezorging/Logistiek management
  6. Human resources
  7. Gig-worker
  8. Kok

Nu begrijpen we dat niet alle organisaties hun medewerkers om kunnen scholen tot datawetenschapper. Wél is het mogelijk om de basiskennis rondom data analyse te vergroten. Er zijn tegenwoordige diverse Business Intelligence Tooling beschikbaar, waarbij met weinig kennis van data science toch redelijke stappen gemaakt kunnen worden. Een Excel cursus zou een mogelijkheid zijn, maar er is een programma wat datavisualisatie een stapje verder brengt. We hebben het hier over Power BI.

Benieuwd naar wat Power BI is?

Laat u door DATA KINGDOM introduceren door de Power BI introductietraining. In 1 uur laten we u kennis maken met de basis beginselen van Power BI en krijgt u gepresenteerd hoe u snel eenvoudige visuele overzichten maakt.

Een dagdeel bijscholing als onderbouwing voor de NOW

Wanneer de organisatie voor de werknemers een basiscursus Power BI faciliteert, kan dit dienen als onderbouwing voor de 2e NOW aanvraag. Het bijscholen van de werknemers met toekomstgerichte competenties, namelijk het visualiseren en analyseren van data, zal de aanvraag voor financiële steun vanuit de overheid succesvol maken.

DATA KINGDOM faciliteert Power BI trainingen voor bedrijven. Binnen 4 uur laten we de deelnemers kennis maken met de basisbeginselen van Power BI. Tijdens de Power BI training leren deelnemers hoe ze snel en eenvoudig visuele data analyse toepassen.

DATA KINGDOM komt met 2 instructeurs bij uw organisatie op locatie. De training duurt ongeveer 4-5 uur. Er zal een korte uitleg gegeven worden over Power BI, de mogelijkheden. Vervolgens wordt de deelnemer stapsgewijs met uitdagende oefeningen door het programma heen begeleidt. We sluiten de training af met een demonstratie van waar een professional uiteindelijk naar toe kan werken. De deelnemers ontvangen trainingsmateriaal om op een later moment door te kunnen pakken.

Het faciliteren van een Power BI training waarborgt de financiële steun vanuit de overheid én zorgt ervoor dat uw medewerkers relevant worden en blijven. Zo blijft uw organisatie ook na de COVID-19 tijden toekomstbestendig.

DATA KINGDOM trakteert

Wij bieden door de Coronacrisis nu tijdelijk gratis Power BI introductietrainingen aan. 

Neem contact met ons op!

8 + 9 =