5 dashboard voordelen om meer winst te boeken!

DATA KINGDOM legt u uit hoe u meer winst kunt boeken voor uw bedrijf met een dashboard!

Hoe een dashboard zorgt voor een hogere winst

Het gaat goed met uw bedrijf! U boekt ieder kwartaal merkbare groei en ziet dat de werkzaamheden een positief effect uitoefenen op de omzet. Ondanks het onrustige jaar 2020 (een wereldwijde coronacrisis pandemie en een stagnerende globale economie) heeft uw bedrijf toch het hoofd boven water gehouden. Om deze vooruitgang voort te zetten, is het belangrijk te oriënteren welke mogelijkheden uw bedrijf verder laten groeien. 

Data gedreven werken is tegenwoordig eerder een ‘must have’ dan een ‘nice to have’ voor het verder groeien van uw bedrijf. Een organisatie die nog niet datagedreven werkt, heeft duidelijk minder inzicht in de factoren die uw bedrijf nóg winstgevender maken. Laat daarom deze kansen niet liggen en wees uw concurrenten voor! 

Laat een dashboard ontwikkelen voor uw bedrijf. Zo krijgt u een concreet overzicht over de bedrijfsactiviteiten, productiviteit en andere informatiebehoeftes, op een onderbouwde wijze. Een KPI dashboard bevat visualisaties van de cruciale informatie en data van een bedrijf. Het is net als het dashboard in uw auto, onmisbaar wanneer u op de juiste snelheid uw einddoel wilt bereiken. Een dashboard creëert een overzichtelijk schema voor de belangrijke cijfers die binnen een bedrijf zijn gerealiseerd. Deze cijfers zijn cruciaal voor het verhogen van de winst voor een bedrijf. Waarom zult u denken? Wij sommen 5 redenen op hoe een dashboard de winst voor een bedrijf kan optimaliseren.

Dashboard ontwikkelen

5 dashboard voordelen die leiden tot meer winst

 1. Toekomstige strategieën bedenken: Doordat een bedrijf grip heeft op de actuele status, kan het management team (of het zelfsturende team) strategieën bedenken die een hoger rendement opleveren voor de organisatie. Deze strategieën helpen in het verhogen van de winst.

   

 2. Een dashboard helpt met timemanagement: Als u weet op welke factoren uw bedrijf goed presteert, dan kunt u meer tijd investeren in de segmenten waar verdere optimalisatie nodig is. Als uw bedrijf gericht de tijd investeert in de onderdelen waar nog verdere verbetering nodig is, bespaart u tijd én geld. Deze kostenverlaging leidt bij een gelijkblijvende omzet tot meer winst.

   

 3. Analyses maken over de data: Een belangrijk voordeel van een dashboard is dat een bedrijf gemakkelijker analyses kan maken over de data. Doordat de data van een bedrijf overzichtelijk worden gepresenteerd in een dashboard. Onderbouwde keuzes op basis van analyses leiden tot minder kans op vergissingen.

   

 4. Reductie van de kosten: Een dashboard creëert snelle inzichten over de data. Dit zorgt als gevolg voor tijdsbesparing voor het zoeken van relevante data. Het dashboard helpt uw bedrijf met het geautomatiseerd weergeven van de belangrijkste data. Uw werknemers werken efficiënter als zij geen tijd meer hoeven te besteden aan het verzamelen van data, maar meteen aan de slag kunnen met de weergegeven analyses.

   

 5. Integratie van meerdere bronnen: De bedrijfsactiviteiten van uw organisatie zijn uiteenlopend. Er zijn bijvoorbeeld verschillende takken en afdelingen die hun eigen stuurinformatie genereren en gebruikenEen dashboard integreert keurig de (neven)activiteiten van uw organisatie, waardoor de productiviteit bedrijf breed kan worden gemeten. Hierdoor kunt u focussen op wat uw aandacht nodig heeft, in plaats van overal proberen vanaf te weten. 

Data gedreven werken doet u nooit alleen

DATA KINGDOM zet zich in voor uw bedrijf om de verdere winstoptimalisatie van uw bedrijf te realiseren. Dit doen wij door middel van het verzorgen of faciliteren in dashboard ontwikkeling. Power BI is een Microsoft-programma waarmee wij uw data samenvatten in een dashboard. Wij zorgen ervoor dat uw informatiebehoefte in kaart gebracht wordt op een interactieve wijze in onze design thinking workshop. Nadat wij uw informatiebehoefte hebben verwerkt in een functioneel ontwerp, vertalen wij het ontwerp naar een dashboard dat de gerealiseerde cijfers duidelijk en concreet weergeeftZo kunt u meteen effectief aan de slag met uw doelstellingen, en wordt ook u koning van uw eigen data! 

Meer weten over datagedreven werken in samenwerking met DATA KINGDOM? 

Neem contact met ons op!

7 + 3 =

Microsoft Certified