Wat is datagedreven werken?

Wilt u weten wat datagedreven werken inhoudt? Benieuwd naar de voordelen van datagedreven werken? DATA KINGDOM legt uit.

Datagedreven werken wordt steeds meer de nieuwe norm. Bekende, succesvolle organisaties geven steeds vaker aan datagedreven te werken. Deze organisaties baseren hun keuzes en doelstellingen op basis van data, en werken dus datagedreven. Datagedreven werken is het sturen op basis van onbewerkte feiten en ruwe data. Denk hierbij aan het formuleren van het inkoopbeleid op basis van de verkoopcijfers per regio of het bepalen van personele capaciteit op basis van het aantal bezoekers in de ochtend vergeleken met de middaguren.

dashboard presentatie
dashboard presentatie

Wat is… datagedreven werken?

Datagedreven werken bestaat uit het verzamelen van data, analyseren van deze data zodat het omgezet kan worden naar informatie, de informatie interpreteren naar bruikbare inzichten, om vervolgens een geïnformeerd besluit te nemen waardoor beslissingen sneller, beter én accurater genomen kunnen worden.

Datagedreven werken wordt gebruikt om toekomstige ontwikkelingen te voorspellen om hier zo goed mogelijk op in te spelen. Met behulp van data is het mogelijk om de processen zo efficiënt mogelijk in te richten.

Download onze white paper ‘Organisatie voorbereiden op datagedreven werken’!

vrouw achter computer

Met datagedreven werken krijg je:

Effectiviteit

Benodigde en toegestane informatie is beschikbaar in de hele keten waardoor informatie op het gewenste moment en zonder onderbrekingen beschikbaar is.

Grotere wendbaarheid

Snellere en betere reactie op de organisatie doordat data analyse sneller inzicht geeft in wat er gaat komen en de juiste informatie altijd beschikbaar is op het juiste moment.

Efficiency

Resultaten tegen lagere kosten en met een kortere doorlooptijd doordat analyses gebruikt wordt om bottlenecks in het proces te vinden, stappen te automatiseren en beslissingen te nemen op basis van feiten.

Kwaliteit

Hogere kwaliteit doordat de acties achteraf of real-time gemeten worden op effectiviteit, efficiëntie en waarde. Data management zorgt voor standaardisatie wat de kwaliteit ten goede komt.

Transparantie

Keuzes die onderbouwd en herleid zijn vanuit duidelijke feiten.

Betere beleidsontwikkeling

Beleid en beslissingen die genomen zijn op basis van data zijn doelgerichter omdat het toevoegen van data inzichten een breder, vollediger en objectiever beeld geven.

Benieuw naar voorbeelden over ‘Wat is datagedreven werken?’

Onze QEO was te gast in GetResponslive om te vertellen over datagedreven werken. Bekijk de video voor meer informatie.

Ik wil een training Datagedreven werken!

Ik wil meer informatie over

7 + 1 =