Macbook

Online dashboards

Een online dashboard zorgt voor betere beheersing en besturing van uw bedrijfsprocessen of activiteiten. De dynamiek van de hedendaagse economie is steeds sneller, maar er komt ook steeds meer bruikbare informatie beschikbaar. 

Zorg dat u stuurt op de informatie van vandaag in plaats van de status van gisteren. Begin dus vandaag nog met nadenken over welke informatie voor uw organisatie relevant is om actueel inzichtelijk te hebben. 

Impressies

Dashboard DATA KINGDOM
DATA KINGDOM Demo 2
DATA KINGDOM demo 2.1
Dashboard DATA KINGDOM
Dashboard DATA KINGDOM
Data
Dashboard DATA KINGDOM
Dashboard DATA KINGDOM

Excel vs Online dashboard

Er zijn verschillende redenen waarom u beter uw rapportages in een online dashboard kunt weergeven dan via een Excel bestand.

code macbook

Tijdrovend vs Volautomatisch

Binnen Excel zijn meerdere handelingen vereist om een rapportage te maken. De data zal in een Excel ge├»mporteerd moeten worden, data moet worden samengevoegd, om vervolgens pas te kunnen beginnen met uw analyse. 

Een online dashboard haalt automatisch de data op uit de bron om volautomatisch de vooraf gedefinieerde analyses te tonen, zonder dat u hier iets voor hoeft te doen.

macbook

Foutgevoelig vs Betrouwbaar

Excel vraagt om menselijke handelingen, wat de foutgevoeligheid van de data en formules verhoogt. Dit kan leiden tot onbetrouwbare rapportages. 

Een online dashboard leest niet alleen de data correct uit, maar heeft ook de berekeningen en filters op een vooraf gedefinieerde definitie staan. Deze constante instellingen zorgen voor een hoge betrouwbaarheid, wat leidt tot rapportages waar vol vertrouwen op gesteund kan worden. 

macbook

Complex vs Gebruiksvriendelijk

Wanneer in Excel rapportages worden doorontwikkeld, worden deze rapportages naarmate ze groeien steeds complexer. Een complexe rapportage zorgt voor afhankelijkheid van de ontwikkelaar bij interpretatie van de informatie. 

Een online dashboard waarborgt niet alleen de continu├»teit door de gebruiksvriendelijke, vastomlijnde weergave. Een dashboard geeft ook meer mogelijkheden in het toevoegen van gebruikersinstructies. 

notebook

Beperkt toegankelijk vs 
Altijd & overal toegankelijk

Wanneer een rapportage wordt ontwikkeld in een Excel bestand, is deze beperkt toegankelijk op de computer of laptop van de ontwikkelaar. Een andere mogelijkheid is dat het bestand op een gedeelde schijf staat waar meerdere personen toegang tot hebben, wat kan leiden tot conflicterende bewerkingen. 

Een online dashboard kan een oplossing bieden die alle medewerkers laat steunen op de meest actuele informatie, zonder het risico te hebben dat deze op een onjuiste wijze kan worden aangepast. Verder biedt een online oplossing de zekerheid van het steunen op de meest actuele informatie en voorkomt het inrichting van een correct versiebeheer. 

Een online dashboard is altijd toegankelijk, ook op je tablet of mobiele telefoon. 

office

Versnippering vs Overkoepelend

De meeste organisaties hebben een aantal versnipperde lijsten en Excel rapportages. Wanneer deze versnipperde data bij elkaar worden gevoegd, zullen inzichten ontstaan die eerder niet aan de orde kwamen. 

Een overkoepelend online dashboard biedt de mogelijkheid tot nieuwe bronoverstijgende informatie. Op basis van deze nieuwe informatie kunnen prestatie indicatoren ontwikkeld worden die de organisatie verder brengt. 

De investering in het ontwikkelen van een online dashboard is zowel een investering in tijdsbesparing als in kwaliteitsverbetering. 

Waar wacht u nog op?