Training Effectieve rapporten

Word er constant geklaagd over de kwaliteit van de rapportages binnen de organisatie?
DATA KINGDOM faciliteert de training ‘Effectieve rapporten’ waarin de deelnemers leren welke grafieken of andere visualisatie mogelijkheden het beste passen bij de informatiebehoefte.

Tijdens de training Effectieve Rapporten worden de deelnemers meegenomen in de wereld van ‘hoe verwerkt een persoon informatie?’. Er worden meerdere rapportages ontwikkeld in een bedrijf, maar zijn ze altijd allemaal even duidelijk? Onduidelijke informatie kan leiden tot verkeerde interpretaties, wat weer gevolg kan hebben voor de kwaliteit van de keuzes die gemaakt worden.

DATA KINGDOM heeft een training ontwikkeld waarin deelnemers leren hoe ze een rapport kunnen maken dat makkelijk te begrijpen is voor de eindgebruiker. 

Welke kleuren kun je het beste gebruiken? Wat is de beste manier om informatie over de tijd te visualiseren? Wanneer gebruik ik een taartdiagram? Hoe zet je de beste dashboard structuur op? Vragen die allemaal beantwoord worden in de training Effectieve rapporten.

training

Wat behandelen we tijdens de training?

  • Waarnemingen van de mens
  • Gebruik van verschillende visualisatie mogelijkheden
  • Kleurgebruik
  • Informatie structuur & Layout
  • Optimaliseren van een bestaande rapportage

Vertel me meer…

DATA KINGDOM is gespecialiseerd in het begeleiden van bedrijven in de transitie naar datagedreven werken. Wij willen dat iedereen zich koning voelt over zijn eigen data. We houden de groepen klein, zodat we de aandacht kunnen geven die de deelnemers verdienen. In deze training leren de deelnemers alles wat ze moeten weten om effectieve rapporten te ontwikkelen, in zowel Power BI als andere tools.

uitleg

Hoe gaat de training Effectieve rapporten?

DATA KINGDOM biedt deze training aan op locatie of online. Er zal een korte uitleg gegeven worden over de mens en hoe wij informatie verwerken. Vervolgens wordt de deelnemer stapsgewijs door verschillende visualisatie mogelijkheden begeleidt. We sluiten de training af met het verbeteren van een bestaande rapportage. Zo heb je aan het einde van de trainingsdag ook écht een effectief rapport wat meteen gebruikt kan worden.

De training duurt ongeveer 5-6 uur.

Indien u de training liever via online kanalen organiseert, zullen wij dit vanzelfsprekend faciliteren. In de meeste gevallen geven wij dan 2 keer een sessie van 3 uur, om het energieniveau zo interactief mogelijk te houden.

Datum en tijden kunnen in overleg.

Wat kost de training?

De kosten voor de DATA KINGDOM training Effectieve Rapporten zijn afhankelijk van het aantal personen en aantal trainingen. Offerte op aanvraag.

Neem contact met ons op!

Ik wil in contact komen, want...

Microsoft Certified