Training informatiebehoefte ophalen

Hoe brengt u het beste de informatiebehoefte in kaart? Welke KPI’s zorgen voor een relevante rapportage? DATA KINGDOM faciliteert de training ‘Informatiebehoefte ophalen’.

Er wordt steeds meer gestuurd op basis van feiten en data. Diverse rapportages worden voorbereid en besproken in verschillende meetings. Echter zijn er ook behoorlijk wat rapportages die worden bestempeld als ‘nutteloos’ of ‘niet compleet’.

Hoe zorgt u ervoor dat u binnen uw organisatie alleen maar relevante rapportages deelt? Door te zorgen dat de rapportage voldoet aan de informatiebehoefte van de eindgebruiker. Maar hoe brengt u de informatiebehoefte in kaart?

Tijdens de training ‘Informatiebehoefte ophalen’ komt u te weten hoe u op een gestructureerde wijze de informatiebehoefte uitvraagt en vertaalt naar een bruikbare rapportage. Zo wordt u pas echt koning over uw eigen data!

personen met laptop uitleg
DATA KINGDOM

Wat behandelen we tijdens de training?

  • Wat zijn stakeholders?
  • De ‘design thinking methode
  • Informatiebehoefte ophalen met Design Thinking
  • Informatiebehoefte vertalen naar een rapportage
  • Methodes om te valideren met de eindgebruiker

Vertel me meer…

DATA KINGDOM is uw partner in de transitie naar datagedreven werken. Wij willen dat iedereen zich koning voelt over uw eigen data. Daarom vinden wij het belangrijk om de eindgebruiker te betrekken in het ontwikkelproces van de rapportages.

DATA KINGDOM

Voor wie is deze training?

De training is geschikt voor ontwikkelaars van management rapportages, data analisten, (business) controllers, informatie analisten en andere functies die te maken hebben met het voorzien van de informatiebehoefte. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Wat kost de training?

De kosten voor de training ‘informatiebehoefte ophalen’ zijn afhankelijk van het aantal personen en of deze online of op locatie is. We zorgen voor een passende prijs, want we willen iedereen kunnen inspireren over het ophalen van de informatiebehoefte op een gestructureerde wijze. Zo werken we toch aan onze missie om iedereen koning te laten zijn over hun eigen data.

Ik wil een training Informatiebehoefte ophalen!

Ik wil meer informatie over

Microsoft Certified