IMK Opleidingen logo

Finance dashboard

Wat was de vraag?

De directrice van IMK Opleidingen keek met regelmaat naar financiële rapportages in Excel. Toen er een migratie van Exact Globe naar Exact Online plaatsvond, waren de gekoppelde rapportages in Excel niet meer beschikbaar. DATA KINGDOM werd gevraagd de financiële rapportages vanuit Excel na te bouwen in Power BI. Het liefst zoveel mogelijk tabellen omdat cijfers de voorkeur hadden boven visuele grafieken.

In het demo dashboard wordt fictieve data weergegeven.

Waar kijken we naar?

Data vanuit:

  • Exact Online

Bijvoorbeeld:

  • Omzet huidig boekjaar vergeleken met vorig jaar & de begroting
  • Dekkingsbijdrage kosten per productcategorie
  • Vergelijking kosten huidig boekjaar met vorig jaar
Caliber dashboard

Wat is de toegevoegde waarde van het dashboard?

IMK Opleidingen hoeft geen handmatige acties meer uit te voeren om de financiële positie van de opleidingenaanbieder in te zien. Door het dashboard kunnen zij meteen een vergelijking maken met vorig jaar en de begrote plannen. Hierdoor kunnen ze meteen de benodigde acties ondernemen op basis van onderbouwde data.

Consultant perspectief complexe datamodel flextender

Hoe gaan wij te werk?

Om ervoor te zorgen dat uw finance dashboard perfect aansluit op de behoeften van uw organisatie, doorlopen we een zorgvuldig proces:

Data strategie sessie: In deze sessie komen we vooral halen, wat is de strategie van het bedrijf, is er een data strategie, wat zijn de belangrijkste KPI’s en de definities. Welke bronnen zijn er beschikbaar? Samen bespreken we de wensen voor het design van het dashboard.

Inspiratiesessie: Met de input van de data strategie sessie in de hand, werken we een inspiratie dashboard uit. Daarvoor gebruiken we dummy data. In de inspiratie sessie presenteren we het dashboard en scherpen we de requirements en definities uit de Data Strategy sessie verder aan.

Implementatie: daarna gaan we bronnen ontsluiten (bronsystemen, databases, excel, API’s), modeleren, visualiseren, governance inregelen en trainen. En het belangrijkste, gezamenlijk borgen dat data gedreven werken omarmt wordt in de organisatie. Hieronder kun je per fase gedetailleerd zien hoe we te werk gaan.

Neem contact met ons op!

Microsoft Certified