Purpose driven KPI’s

Bereid uw organisatie voor op een duurzame toekomst. Maak het doel van uw organisatie zichtbaar en meetbaar!

Bereid u voor op de toekomst!

‘Purpose driven’ organisaties zijn meer gefocust, hebben meer gepassioneerde klanten, zeer betrokken medewerkers en zijn financieel winstgevender dan anderen. Door de organisatiestrategie te vertalen naar Purpose driven KPI’s, blijft de organisatie op koers. Maar weet u hoe uw doel eruitziet?

Move to Impact & DATA KINGDOM faciliteren het proces om een meer maatschappelijk, duurzame en doelgerichte organisatie te worden met behulp van Purpose driven KPI’s. Door middel van een reeks inspirerende workshops een aansprekende visualisatie van de missie & visie en een doelgerichte KPI-dashboard krijgt uw organisatie de middelen om de organisatiestrategie inclusief, doelgerichter en transparant te maken.

In samenwerking met

 

Move to Impact is een organisatie die bedrijven in beweging zet om een ​​onderling verbonden en duurzame organisatie te worden. Dit doen zij door mensen te verbinden met data.

pressure

Waarom moet mijn organisatie Purpose driven KPI’s implementeren?

De meeste bedrijven staan continue onder grote druk om socialer en ecologisch verantwoord te handelen. Door een zinvol doel te stellen, kan een organisatie de druk minimaliseren en meer commitment krijgen van al haar stakeholders.

Wat zijn Purpose driven KPI’s?

Naast het analyseren van de prestaties van de organisatie aan de hand van financiële en operationele KPI’s – zoals omzet, winst en bestelde hoeveelheid – is het belangrijk om Purpose driven KPI’s te monitoren. Dit zijn KPI’s op basis van hun externe klant- of milieu-impact. Voorbeelden zijn klanttevredenheid, netto promotor-score, CO2-voetafdruk, circulariteit, medewerkersbetrokkenheid, retentie of de algehele geluksscore. Daardoor wordt de waarde van uw organisatie in deze snel veranderende wereld duidelijk en wordt een duurzame relatie met uw stakeholders gecreëerd. 

pressure

Hoe komt mijn organisatie aan Purpose driven KPI’s?

Het proces start met de voorbereidingen gefaciliteerd door Move to Impact. Door middel van interviews en analyses zal de missie en visie van uw organisatie verfijnd worden. De missie en visie zullen gevisualiseerd worden in een aansprekende visualisatie. Een blik zegt namelijk meer dan 1000 woorden!

Op basis van de nieuwe inzichten zullen er doelstellingen worden opgesteld. Deze doelstellingen zullen niet alleen de financiële of operationele doelstellingen vertegenwoordigen, maar ook de duurzame. Gezamenlijk vormen deze doelstellingen de organisatie haar nieuwe strategie.

Op basis van deze strategie zal er gestart worden met een design thinking workshop. Welke KPI’s gaan we gebruiken om deze doelstellingen te monitoren? Hoe gaan we deze monitoren? In een KPI dashboard natuurlijk!

Door gezamenlijk het hele traject te doorlopen komt er uiteindelijk een doelgericht KPI dashboard met alle relevante KPI’s, waaronder de Purpose driven KPI’s.

lachend persoon

De voordelen voor mijn organisatie

  • Word een duurzame en meer winstgevende organisatie
  • Creëer meer medewerkersbetrokkenheid
  • Verhoog uw klanttevredenheid
  • Start een netwerk van trotse ambassadeurs van de organisatie haar missie
  • Verhoog uw klanttevredenheid
  • Creëer een toekomstbestendige en duurzame relatie met belanghebbenden
  • Breng alle dashboards bij elkaar en ken de waarde van de organisatie in een snel veranderende wereld.

Bent u klaar om te zien waar uw organisatie naartoe gaat?

Neem contact met ons op voor een gratis vrijblijvend gesprek!

8 + 5 =

Microsoft Certified