Sales dashboard Lumission

Voorspellend Sales Dashboard Lumission

 

Wat was de vraag?

Data kan ingezet worden als een soort glazen bol. Met behulp van data kunnen namelijk voorspellingen gemaakt worden. Lumission heeft gevraagd om voorspellingen te maken van de verkopen voor een jaar. DATA KINGDOM heeft met drie verschillende methoden deze voorspelling gemaakt voor 8 verschillende productgroepen.

In het demo dashboard wordt fictieve data weergegeven.

Waar kijken we naar?

Data vanuit:
– Navision

Bijvoorbeeld:
– Maandelijkse voorspelling
– Wekelijkse voorspelling
– Gemiddelde werkelijke verkoop
– Voorspelling verkoop
– Werkelijke verkoop
– Betrouwbaarheidsinterval

 

Caliber dashboard

Wat hebben we geleerd van dit project?

Het Sales Dashboard van Lumission heeft inzicht kunnen krijgen in de potentiële toekomstige verkopen. Ook worden seizoen patronen herkent met behulp van de data. Hierdoor kan Lumission anticiperen op de inkoop en verkoop. Er kunnen nu keuzes gemaakt worden om de kosten zo efficiënt mogelijk in te zetten, waardoor er meer winst gemaakt wordt.

Consultant perspectief complexe datamodel flextender

Hoe gaan wij te werk?

Om ervoor te zorgen dat uw finance dashboard perfect aansluit op de behoeften van uw organisatie, doorlopen we een zorgvuldig proces:

Data strategie sessie: In deze sessie komen we vooral halen, wat is de strategie van het bedrijf, is er een data strategie, wat zijn de belangrijkste KPI’s en de definities. Welke bronnen zijn er beschikbaar? Samen bespreken we de wensen voor het design van het dashboard.

Inspiratiesessie: Met de input van de data strategie sessie in de hand, werken we een inspiratie dashboard uit. Daarvoor gebruiken we dummy data. In de inspiratie sessie presenteren we het dashboard en scherpen we de requirements en definities uit de Data Strategy sessie verder aan.

Implementatie: daarna gaan we bronnen ontsluiten (bronsystemen, databases, excel, API’s), modeleren, visualiseren, governance inregelen en trainen. En het belangrijkste, gezamenlijk borgen dat data gedreven werken omarmt wordt in de organisatie. Hieronder kun je per fase gedetailleerd zien hoe we te werk gaan.

Neem contact met ons op!