Consultimed Showcase

Verhalen over een dashboard zijn interessant, er echt zelf in kunnen rond klikken, vinden wij nog veel krachtiger. Daarom delen we onze “Consultimed” showcase met je. In de secties hieronder bespreken we de verschillende pagina’s en lagen. Wij geloven namelijk in meerdere lagen, volgens het drielaags dashboard ontwerp. Laag 1 biedt een helikopterview voor een snelle beoordeling van prestaties. Laag 2 onthult diepere inzichten, zoals per business unit, klantsoort, locatie of proces, vaak verdeeld over 2-4 pagina’s. En tot slot, laag 3 onthult de nitty-gritty details voor een diepgaand begrip. Lees verder om te ontdekken hoe deze aanpak je in staat stelt om in één oogopslag te zien hoe goed het gaat en tegelijkertijd toegang te hebben tot de essentiële details die nodig zijn voor dat diepere begrip. Optimaliseer je dashboardervaring vandaag nog!

In het demo dashboard wordt fictieve data weergegeven.

1. Executive Summary

In dit eerste deel van de Data Kingdom “Consultimed” Showcase neemt Steven Annegarn, onze King Expert Officer, je in deze video hieronder mee door het dashboard dat we speciaal hebben ontwikkeld voor een klant. De Executive Summary-pagina biedt een overzicht van de belangrijkste KPI’s op maandbasis ten opzichte van vorig jaar. We bekijken onder andere het uurtarief, de waarde van orders, het aantal lopende projecten, vacatures en de jaarlijkse forecast. Ontdek hoe we slimme visualisaties hebben toegevoegd om de klant in staat te stellen de voortgang nauwkeurig te volgen zonder handmatig te hoeven bijsturen. Daarnaast tonen we een handige indicator voor de laatste update, zodat de klant altijd verzekerd is van de meest recente gegevens. 

2. Omzet

In dit tweede deel staat de omzet centraal, een cruciaal aspect voor elke klant.

We analyseren de omzet aan de hand van vier visuals, waarbij we specifiek kijken naar gedeclareerd werk, onderhanden werk, tariefvergelijking met vorig jaar en teamprestaties. Interactieve visuals bieden de mogelijkheid tot filtering op team, branche of facturatiesoort, waardoor de klant volledige inzichten heeft.

3. Forecast

Voor deze klant hebben we tevens een geavanceerd forecastmodel in Power BI ontwikkeld, waarbij we rekenen met historische gegevens. Daarnaast kan de klant business input te geven via verschillende parameters, zoals verwachte orders, groeipotentieel en tarieven. In de video demo tonen we hoe aanpassingen direct de visuals beïnvloeden, waardoor de gebruiker meteen de impact op het aantal orders ziet.

Onze forecasting biedt gedetailleerde inzichten op zowel maand- als jaarbasis, met een kleurcodering voor duidelijke tijdsaanduiding. Smart narratives en kaarten benadrukken belangrijke conclusies, terwijl extra informatie bij visuals de gebruiker begeleidt.

Deze showcase evolueert continu, dus blijf op de hoogte via onze LinkedIn-pagina of website voor boeiende updates. Geïnteresseerd in een vergelijkbaar dashboard? Neem contact met ons op.

Microsoft Certified