Blog

Wat is een KPI dashboard?

DATA KINGDOM houdt zich dagelijks bezig met het ontwikkelen van dashboards. Steeds vaker zien we dat er behoefte is aan een KPI dashboard. Maar wat is dat nu precies?

Wat is Power BI?

Power BI is een tool die het mogelijk maakt om snel inzicht te krijgen in digitale gegevens door het koppelen van meerdere informatiebronnen. 

Wat zijn KPI's?

Er wordt veel gesproken over KPI’s. Maar wat zijn KPI’s?

Tips voor productief werken vanuit huis

Het is tegenwoordig steeds gebruikelijker om vanuit huis te werken. Soms omdat het even niet anders kan. Er bestaat echter wel een groot verschil tussen werken vanuit kantoor of werken vanuit huis. DATA KINGDOM geeft 5 tips om zo productief mogelijk thuis te werken.

Drie redenen waarom bedrijven juist nú moeten investeren in datagedreven werken

De wereld staat op dit moment even stil. DATA KINGDOM geeft drie redenen waarom bedrijven juist nu moeten investeren in datagedreven werken.

Data op bord

NOW aanvragen? Denk dan aan de verplichte bijscholing!

De overheid heeft aangegeven organisaties te willen steunen door middel van de NOW regeling. Wanneer een organisatie aanspraak wil maken op de tweede NOW steun, zullen zij aan een bepaald aantal voorwaarden moeten voldoen. Een van de verplichtingen is de stimulatie van bij- en omscholing.

Data op bord

Hoe zorg ik voor een datagedreven cultuur?

Alle randvoorwaarden om datagedreven te kunnen werken zijn intussen geïmplementeerd. In groepsverband en gebaseerd op data worden veel betere beslissingen genomen. Medewerkers gaan weer geloven in hun werk en de missie van de organisatie. En ervaren klanten een veel betere dienstverlening in een datagedreven organisatie.

Data op bord

4 tips om duurzaam te ondernemen

Veel ondernemers denken hierbij voornamelijk aan de impact van de organisatie op het milieu, maar duurzaam ondernemen omvat meer. De focus van duurzaam ondernemen ligt vooral op de doelstellingen rondom de lange termijn. Het ondernemersklimaat zal richten op vandaag investeren om in de toekomst te kunnen oogsten. 

Verschillende Power BI licenties

Microsoft heeft verschillende licenties ter beschikking gesteld voor (potentiële) gebruikers van Microsoft Power BI. Lees in deze white paper de variatie aan mogelijkheden.

Is Power BI gratis?

Power BI wordt steeds meer gebruikt om online dashboards mee te ontwikkelen. Erg handig in gebruik, maar wat kost dat eigenlijk?

Hoe kan ik de efficiëntie van mijn organisatie verhogen?

DATA KINGDOM geeft drie tips om de efficiëntie van de organisatie te verhogen door middel van verwachtingen, samenwerken en centraal inzicht.

Heb jij alle informatie om optimaal te kunnen presteren?

Een transparante organisatie presteert beter. DATA KINGDOM legt uit wat de impact van transparantie op een organisatie is en hoe dit bereikt kan worden.

Een oerwoud aan overzichten

We kennen het allemaal “druk met e-mails beantwoorden, meetings voorbereiden, telefoneren en allerlei overige alledaagse taken” Vaak krijgt men teveel informatie binnen, waardoor er niet één overzicht is, maar een oerwoud aan overzichten.

Wat is datagedreven werken?

Datagedreven werken wordt steeds meer de nieuwe norm. Bekende, succesvolle organisaties geven steeds vaker aan datagedreven te werken. Deze organisaties baseren hun keuzes en doelstellingen op basis van data, en werken dus datagedreven.

Hoe stel ik een datastrategie op?

Met alle nieuwe data die we dagelijks verzamelen wordt het goed omgaan met data steeds belangrijker. Als je als organisatie of team echt datagedreven wilt worden, is een solide datastrategie cruciaal.

Een datagedreven organisatie: the masterclasses

Met alle nieuwe data die we dagelijks verzamelen wordt het goed omgaan met data steeds belangrijker. Als je als organisatie of team echt datagedreven wilt worden, is een solide datastrategie cruciaal.

Waarom is data visualisatie belangrijk?

De hoeveelheid data in een organisatie blijft groeien. Het aantal verkochte producten of diensten per week, aantal website bezoekers, het aantal zieke collega’s, kosten. Het begint steeds onoverzichtelijker te worden, al die rijen vol informatie. 

Organisatie voorbereiden op datagedreven werken

In onze whitepaper lichten wij toe wat datagedreven werken inhoudt, en hoe u de organisatie het beste kunt voorbereiden op datagedreven werken.

Datagedreven werken - wat houdt dat in?

Datagedreven werken is het sturen op basis van onbewerkte feiten en ruwe data. Hierdoor worden beslissingen sneller, beter én accurater genomen.

Digitalisering: snel kunnen schakelen

Door de digitalisering steeds sneller schakelen: DATA KINGDOM deed onderzoek naar het hedendaagse werktempo & vond de oplossing om ‘up to speed’ te blijven.

lachend persoon

Dashboard laten maken

U kunt door ons uw dashboard laten ontwikkelen, terwijl u zich bezig houdt met de kernactiviteiten van uw organisatie.

lachend persoon

Design Thinking workshop - wat houdt dat in?

DATA KINGDOM faciliteert design thinking workshops om de informatiebehoefte in kaart te brengen. Maar wat is een design thinking workshop?

Amber Kesselaer

Consultancy.nl - Amber Kesselaer over de start van Data Kingdom

Consultancy.nl schreef een artikel over de oprichtster, wat DATA KINGDOM precies doet en haar ambities.

Amber Kesselaer

B2Bmarketeers.nl - Een geautomatiseerd klantbeeld: kan dat?

Marketeers zijn dagelijks bezig met het scherpstellen van het ideale klantbeeld. Echter hoeven zij alleen maar de data te gebruiken die de klant levert. Wij vertellen hoe.

Amber Kesselaer

Wat is Business Intelligence (BI) nou precies?

Er wordt tegenwoordig veel gesproken over Business Intelligence, wat vrij vertaald kan worden naar de kennis over de organisatie. Maar wat is dat nou precies? Wij leggen uit wat en hoe BI werkt.