Blogs

Servinio dashboard
Amber dashboard
Amber dashboard

Waarom datagedreven werken?

Datagedreven werken wordt steeds meer de nieuwe norm. Bekende, succesvolle organisaties geven steeds vaker aan datagedreven te werken. Deze organisaties baseren hun keuzes en doelstellingen op basis van data, en werken dus datagedreven. 

Datagedreven werken - wat houdt dat in?

Datagedreven werken is het sturen op basis van onbewerkte feiten en ruwe data. Hierdoor worden beslissingen sneller, beter én accurater genomen.

Alles over datagedreven werken

Organisatie voorbereiden op datagedreven werken

In onze whitepaper lichten wij toe wat datagedreven werken inhoudt, en hoe u de organisatie het beste kunt voorbereiden op datagedreven werken.

White paper: Organisatie voorbereiden op datagedreven werken

Hoe kan ik de efficiëntie van mijn organisatie verhogen?

DATA KINGDOM geeft drie tips om de efficiëntie van de organisatie te verhogen door middel van verwachtingen, samenwerken en centraal inzicht.

Efficiëntie van mijn organisatie verhogen

Wat is Business Intelligence (BI) nou precies?

Er wordt tegenwoordig veel gesproken over Business Intelligence, wat vrij vertaald kan worden naar de kennis over de organisatie. Maar wat is dat nou precies? Wij leggen uit wat en hoe BI werkt.

Alles over Business Intelligence (BI)

Drie redenen waarom bedrijven juist nú moeten investeren in datagedreven werken

De wereld staat op dit moment even stil. DATA KINGDOM geeft drie redenen waarom bedrijven juist nu moeten investeren in datagedreven werken.

Lees verder

Hoe zorg ik voor een datagedreven cultuur?

Alle randvoorwaarden om datagedreven te kunnen werken zijn intussen geïmplementeerd. In groepsverband en gebaseerd op data worden veel betere beslissingen genomen. Medewerkers gaan weer geloven in hun werk en de missie van de organisatie. En ervaren klanten een veel betere dienstverlening in een datagedreven organisatie.

Lees verder

De drie essentiële fases tijdens een bedrijfsverandering

Een bedrijf dat competitief wil blijven moet het goed om kunnen gaan met geplande en ongeplande veranderingen. DATA KINGDOM geeft drie essentiële fases die van belang kunnen zijn voor uw bedrijf.

Lees verder

Hoe stel ik een datastrategie op?

Met alle nieuwe data die we dagelijks verzamelen wordt het goed omgaan met data steeds belangrijker. Als je als organisatie of team echt datagedreven wilt worden, is een solide datastrategie cruciaal.

Meer over datastrategie

Een datagedreven organisatie: the masterclasses

Met alle nieuwe data die we dagelijks verzamelen wordt het goed omgaan met data steeds belangrijker. Als je als organisatie of team echt datagedreven wilt worden, is een solide datastrategie cruciaal.

Lees verder

De menselijke kant van data

Inmiddels zijn steeds meer bedrijven ervan overtuigd dat data heel veel kansen en mogelijkheden biedt voor uw organisatie.

Lees verder

3 Tips voor het ontwikkelen van een effectief rapport

Een effectief rapport toont de meest noodzakelijke informatie op een makkelijk bruikbare wijze.  Maar hoe maak je een effectief rapport? DATA KINGDOM geeft tips.

Lees verder

Datagedreven werken met een geutomatiseerd forecast model

Budget opgesteld en nu al achterhaald? Rolling Forecast biedt een uitkomst!

Meer over Rolling Forecast

Servinio dashboard

Waarom een KPI dashboard?

DATA KINGDOM houdt zich dagelijks bezig met het ontwikkelen van dashboards. Steeds vaker zien we dat er behoefte is aan een KPI dashboard. Lees verder in de onderstaande blogs om meer te weten over de functies van KPI’s.

Wat zijn KPI's?

Er wordt veel gesproken over KPI’s. Maar wat zijn KPI’s?

Alles over KPI’s

Wat is een KPI dashboard?

DATA KINGDOM houdt zich dagelijks bezig met het ontwikkelen van dashboards. Steeds vaker zien we dat er behoefte is aan een KPI dashboard. Maar wat is dat nu precies?

Wat is een KPI dashboard

Heb jij alle informatie om optimaal te kunnen presteren?

Een transparante organisatie presteert beter. DATA KINGDOM legt uit wat de impact van transparantie op een organisatie is en hoe dit bereikt kan worden.

Lees verder

Digitalisering: snel kunnen schakelen

Door de digitalisering steeds sneller schakelen: DATA KINGDOM deed onderzoek naar het hedendaagse werktempo & vond de oplossing om ‘up to speed’ te blijven.

Alles over digitalisering

Amber dashboard

Waarom een online dashboard?

Er zijn verschillende redenen waarom u beter uw rapportages in een online dashboard met behulp van Power BI kunt weergeven dan bijvoorbeeld via een Excel rapportage.

Het gaat er om wat uw voorkeur heeft, maar u heeft meer inzicht met een dashboard.

5 dashboard voordelen voor meer winst

Ontdek de voordelen van het hebben van een dashboard voor uw bedrijf.

Lees verder

Dashboard laten maken

U kunt door ons uw dashboard laten ontwikkelen, terwijl u zich bezig houdt met de kernactiviteiten van uw organisatie.

Dashboard laten maken

Waarom is data visualisatie belangrijk?

De hoeveelheid data in een organisatie blijft groeien. Het aantal verkochte producten of diensten per week, aantal website bezoekers, het aantal zieke collega’s, kosten. Het begint steeds onoverzichtelijker te worden, al die rijen vol informatie. 

Alles over data visualisatie

Ook een Power BI dashboard laten maken?

De kans is groot dat u er ook over nadenkt om een Power BI dashboard te laten maken. Met een professioneel Power BI dashboard zal ook u in staat zijn om jouw organisatie eenvoudig te monitoren.

Power BI dashboard laten maken

Een oerwoud aan overzichten

We kennen het allemaal “druk met e-mails beantwoorden, meetings voorbereiden, telefoneren en allerlei overige alledaagse taken” Vaak krijgt men teveel informatie binnen, waardoor er niet één overzicht is, maar een oerwoud aan overzichten.

Lees verder

Hoe werkt het weergeven van informatie in een dashboard?

Het gebrek aan overzicht zorgt voor onrust, maar u heeft niet de tijd om een actuele rapportage te maken. Om meer datagedreven beslissingen te maken besluit u een dashboard te laten maken. Maar hoe werkt een dashboard? 

Lees verder

Design Thinking workshop - wat houdt dat in?

DATA KINGDOM faciliteert design thinking workshops om de informatiebehoefte in kaart te brengen. Maar wat is een design thinking workshop?

Design Thinking workshop

Analyseer je Jira Data met Power BI

Je Jira ticket data toevoegen aan je dashboards is niet moeilijk, wel super waardevol. In deze video leggen we uit én laten we zien hoe je verbind. Daarna kun je die toffe visuals gaan ontwikkelen.

Jira data analyseren met Power BI

Wat zijn API's?

Misschien herkent u het, API’s worden steeds vaker genoemd en gebruikt bij data verzameling en visualisatie. Maar wat zijn API’s eigenlijk?

Alles over API’s

De voor- en nadelen van API’s

Welke voor- en nadelen brengen API’s met zich mee? Het gebruik van API’s brengen meerdere voordelen, maar ook nadelen met zich mee.

Alles over de voor-en nadelen

Vrouwen kijken op laptop

Alles over Power BI

Power BI is een interactieve tool ontwikkeld door Microsoft. Maar wat maakt de keuze voor Power BI zo effectief? Lees onze blogs over Power BI.

Wat is Power BI

Power BI is een tool die het mogelijk maakt om snel inzicht te krijgen in digitale gegevens door het koppelen van meerdere informatiebronnen. 

Alles over Power BI

Verschillende Power BI licenties

Microsoft heeft verschillende licenties ter beschikking gesteld voor (potentiële) gebruikers van Microsoft Power BI. Lees in deze white paper de variatie aan mogelijkheden. 

Power BI licenties

Is Power BI gratis?

Power BI wordt steeds meer gebruikt om online dashboards mee te ontwikkelen. Erg handig in gebruik, maar wat kost dat eigenlijk?

Is Power BI gratis?

Alles wat je moet weten over de Power BI Gateway

Als je een dashboard wilt verversen dat gebruikmaakt van databronnen die niet in de cloud staan, kun je hier geen toegang toe krijgen vanuit de Power BI-service zonder een Gateway. Wanneer heb je een gateway nodig en wat is het eigenlijk? 

Alles over de Power BI Gateway

Trends Power Bi

Als lid van de jury die de dashboards beoordeelt viel Steven een aantal zaken op, en deze trends in Power Bi deelt hij in dit blog.

Lees verder

Power BI en Pipedrive

Het integreren van Pipedrive met Power BI biedt een krachtige combinatie voor het visualiseren van verkoopgegevens en het optimaliseren van verkoopstrategieën. In deze video bespreken we enkele van de belangrijkste  KPI’s.

Bekijk video over de integratie tussen Pipedrive en Power BI

Over DATA KINGDOM

Het ontstaan van DATA KINGDOM

Een blog over de start van DATA KINGDOM. Met welke visie het bedrijf is ontstaan en wat de ambities waren

Lees verder

DATA KINGDOM in nieuwe handen

Lees over de overname van DATA KINGDOM in 2023.

Lees verder

Consultant perspectief complexe datamodel

Ervaring van Amber als data-analist bij DATA KINGDOM. Lees meer over het consultant perspectief voor het complexe datamodel.

Lees verder

Buiten het koninkrijk

DATA KINGDOM deelt graag haar kennis met anderen. Wij schreven ook diverse gastblogs.

Consultancy.nl - DATA KINGDOM in handen van nieuwe eigenaren

Consultancy.nl schreef een artikel over de overname van DATA KINGDOM begin 2023.

Lees verder

Consultancy.nl - Amber Kesselaer over de start van DATA KINGDOM

Consultancy.nl schreef een artikel over de oprichtster, wat DATA KINGDOM precies doet en haar ambities.

Lees verder

B2Bmarketeers.nl - Een geautomatiseerd klantbeeld: kan dat?

Marketeers zijn dagelijks bezig met het scherpstellen van het ideale klantbeeld. Echter hoeven zij alleen maar de data te gebruiken die de klant levert. Wij vertellen hoe.

Lees verder

Consultancy - vijf voordelen van datagedreven werken voor consultant

Datagedreven werken is vandaag de dag een van de belangrijkste trends in het zakenlandschap, en dat geldt net zo voor consultants. Wij delen vijf voordelen van datagedreven werken voor de consultant.

Lees verder

Onze QEO aan het woord tijdens de Data week NL

Dinsdag 26 oktober was Amber te zien in de live-uitzending ‘Data Dialoog Tafel: Ondernemen met data’ tijdens de Den Bosch Dataweek 2021. In deze video met korte fragmenten is te zien waarom data er toe doet bij bedrijven, of bedrijven momenteel al in staat zijn om te werken met data en de eerste stap hoe ondernemers met data aan de slag moeten gaan.

Lees verder

Neem contact met ons op!

Microsoft Certified