Blogs

Servinio dashboard
Amber dashboard
Amber dashboard

Waarom datagedreven werken?

Datagedreven werken wordt steeds meer de nieuwe norm. Bekende, succesvolle organisaties geven steeds vaker aan datagedreven te werken. Deze organisaties baseren hun keuzes en doelstellingen op basis van data, en werken dus datagedreven. 

Datagedreven werken - wat houdt dat in?

Datagedreven werken is het sturen op basis van onbewerkte feiten en ruwe data. Hierdoor worden beslissingen sneller, beter én accurater genomen.

Lees verder

Wat is datagedreven werken?

Datagedreven werken wordt steeds meer de nieuwe norm. Bekende, succesvolle organisaties geven steeds vaker aan datagedreven te werken. Deze organisaties baseren hun keuzes en doelstellingen op basis van data, en werken dus datagedreven.

Lees verder

Organisatie voorbereiden op datagedreven werken

In onze whitepaper lichten wij toe wat datagedreven werken inhoudt, en hoe u de organisatie het beste kunt voorbereiden op datagedreven werken.

Lees verder

Hoe kan ik de efficiëntie van mijn organisatie verhogen?

DATA KINGDOM geeft drie tips om de efficiëntie van de organisatie te verhogen door middel van verwachtingen, samenwerken en centraal inzicht.

Lees verder

Wat is Business Intelligence (BI) nou precies?

Er wordt tegenwoordig veel gesproken over Business Intelligence, wat vrij vertaald kan worden naar de kennis over de organisatie. Maar wat is dat nou precies? Wij leggen uit wat en hoe BI werkt.

Lees verder

Drie redenen waarom bedrijven juist nú moeten investeren in datagedreven werken

De wereld staat op dit moment even stil. DATA KINGDOM geeft drie redenen waarom bedrijven juist nu moeten investeren in datagedreven werken.

Lees verder

Hoe zorg ik voor een datagedreven cultuur?

Alle randvoorwaarden om datagedreven te kunnen werken zijn intussen geïmplementeerd. In groepsverband en gebaseerd op data worden veel betere beslissingen genomen. Medewerkers gaan weer geloven in hun werk en de missie van de organisatie. En ervaren klanten een veel betere dienstverlening in een datagedreven organisatie.

Lees verder

De drie essentiële fases tijdens een bedrijfsverandering

Een bedrijf dat competitief wil blijven moet het goed om kunnen gaan met geplande en ongeplande veranderingen. DATA KINGDOM geeft drie essentiële fases die van belang kunnen zijn voor uw bedrijf.

Lees verder

4 tips om duurzaam te ondernemen

Veel ondernemers denken hierbij voornamelijk aan de impact van de organisatie op het milieu, maar duurzaam ondernemen omvat meer. De focus van duurzaam ondernemen ligt vooral op de doelstellingen rondom de lange termijn. Het ondernemersklimaat zal richten op vandaag investeren om in de toekomst te kunnen oogsten. 

Lees verder

Hoe stel ik een datastrategie op?

Met alle nieuwe data die we dagelijks verzamelen wordt het goed omgaan met data steeds belangrijker. Als je als organisatie of team echt datagedreven wilt worden, is een solide datastrategie cruciaal.

Lees verder

Tips voor productief werken vanuit huis

Het is tegenwoordig steeds gebruikelijker om vanuit huis te werken. Soms omdat het even niet anders kan. Er bestaat echter wel een groot verschil tussen werken vanuit kantoor of werken vanuit huis. DATA KINGDOM geeft 5 tips om zo productief mogelijk thuis te werken.

Lees verder

Een datagedreven organisatie: the masterclasses

Met alle nieuwe data die we dagelijks verzamelen wordt het goed omgaan met data steeds belangrijker. Als je als organisatie of team echt datagedreven wilt worden, is een solide datastrategie cruciaal.

Lees verder

De menselijke kant van data

Inmiddels zijn steeds meer bedrijven ervan overtuigd dat data heel veel kansen en mogelijkheden biedt voor uw organisatie.

Lees verder

Vijf tips om tijd te besparen in je werk

Lijkt jouw to do-lijstje nooit te eindigen? Is er in jouw organisatie ook meer werk dan dat er handen zijn? DATA KINGDOM geeft jou hierbij vijf tips om tijd te besparen in je werk.

Lees verder

3 Tips voor het ontwikkelen van een effectief rapport

Een effectief rapport toont de meest noodzakelijke informatie op een makkelijk bruikbare wijze.  Maar hoe maak je een effectief rapport? DATA KINGDOM geeft tips.

Lees verder

Servinio dashboard

Waarom een KPI dashboard?

DATA KINGDOM houdt zich dagelijks bezig met het ontwikkelen van dashboards. Steeds vaker zien we dat er behoefte is aan een KPI dashboard. Lees verder in de onderstaande blogs om meer te weten over de functies van KPI’s.

Wat zijn KPI's?

Er wordt veel gesproken over KPI’s. Maar wat zijn KPI’s?

Lees verder

Wat is een KPI dashboard?

DATA KINGDOM houdt zich dagelijks bezig met het ontwikkelen van dashboards. Steeds vaker zien we dat er behoefte is aan een KPI dashboard. Maar wat is dat nu precies?

Lees verder

Heb jij alle informatie om optimaal te kunnen presteren?

Een transparante organisatie presteert beter. DATA KINGDOM legt uit wat de impact van transparantie op een organisatie is en hoe dit bereikt kan worden.

Lees verder

Digitalisering: snel kunnen schakelen

Door de digitalisering steeds sneller schakelen: DATA KINGDOM deed onderzoek naar het hedendaagse werktempo & vond de oplossing om ‘up to speed’ te blijven.

Lees verder

Amber dashboard

Waarom een online dashboard?

Er zijn verschillende redenen waarom u beter uw rapportages in een online dashboard met behulp van Power BI kunt weergeven dan bijvoorbeeld via een Excel rapportage.

Het gaat er om wat uw voorkeur heeft, maar u heeft meer inzicht met een dashboard.

5 dashboard voordelen voor meer winst

Ontdek de voordelen van het hebben van een dashboard voor uw bedrijf.

Lees verder

Dashboard laten maken

U kunt door ons uw dashboard laten ontwikkelen, terwijl u zich bezig houdt met de kernactiviteiten van uw organisatie.

Lees verder

Waarom is data visualisatie belangrijk?

De hoeveelheid data in een organisatie blijft groeien. Het aantal verkochte producten of diensten per week, aantal website bezoekers, het aantal zieke collega’s, kosten. Het begint steeds onoverzichtelijker te worden, al die rijen vol informatie. 

Lees verder

Ook een Power BI dashboard laten maken?

De kans is groot dat u er ook over nadenkt om een Power BI dashboard te laten maken. Met een professioneel Power BI dashboard zal ook u in staat zijn om jouw organisatie eenvoudig te monitoren.

Lees verder

Een oerwoud aan overzichten

We kennen het allemaal “druk met e-mails beantwoorden, meetings voorbereiden, telefoneren en allerlei overige alledaagse taken” Vaak krijgt men teveel informatie binnen, waardoor er niet één overzicht is, maar een oerwoud aan overzichten.

Lees verder

Hoe werkt het weergeven van informatie in een dashboard?

Het gebrek aan overzicht zorgt voor onrust, maar u heeft niet de tijd om een actuele rapportage te maken. Om meer datagedreven beslissingen te maken besluit u een dashboard te laten maken. Maar hoe werkt een dashboard? 

Lees verder

Design Thinking workshop - wat houdt dat in?

DATA KINGDOM faciliteert design thinking workshops om de informatiebehoefte in kaart te brengen. Maar wat is een design thinking workshop?

Lees verder

Vrouwen kijken op laptop

Waarom Power BI?

Power BI is een interactieve tool ontwikkeld door Microsoft. Maar wat maakt de keuze voor Power BI zo effectief? Lees onze blogs over Power BI.

Wat is Power BI

Power BI is een tool die het mogelijk maakt om snel inzicht te krijgen in digitale gegevens door het koppelen van meerdere informatiebronnen. 

Lees verder

Verschillende Power BI licenties

Microsoft heeft verschillende licenties ter beschikking gesteld voor (potentiële) gebruikers van Microsoft Power BI. Lees in deze white paper de variatie aan mogelijkheden. 

Lees verder

Is Power BI gratis?

Power BI wordt steeds meer gebruikt om online dashboards mee te ontwikkelen. Erg handig in gebruik, maar wat kost dat eigenlijk?

Lees verder

Buiten het koninkrijk

DATA KINGDOM deelt graag haar kennis met anderen. Wij schreven ook diverse gastblogs.

Consultancy.nl - DATA KINGDOM in handen van nieuwe eigenaren

Consultancy.nl schreef een artikel over de overname van DATA KINGDOM begin 2023.

Lees verder

Consultancy.nl - Amber Kesselaer over de start van DATA KINGDOM

Consultancy.nl schreef een artikel over de oprichtster, wat DATA KINGDOM precies doet en haar ambities.

Lees verder

B2Bmarketeers.nl - Een geautomatiseerd klantbeeld: kan dat?

Marketeers zijn dagelijks bezig met het scherpstellen van het ideale klantbeeld. Echter hoeven zij alleen maar de data te gebruiken die de klant levert. Wij vertellen hoe.

Lees verder

Consultancy - vijf voordelen van datagedreven werken voor consultant

Datagedreven werken is vandaag de dag een van de belangrijkste trends in het zakenlandschap, en dat geldt net zo voor consultants. Wij delen vijf voordelen van datagedreven werken voor de consultant.

Lees verder

Onze QEO aan het woord tijdens de Data week NL

Dinsdag 26 oktober was Amber te zien in de live-uitzending ‘Data Dialoog Tafel: Ondernemen met data’ tijdens de Den Bosch Dataweek 2021. In deze video met korte fragmenten is te zien waarom data er toe doet bij bedrijven, of bedrijven momenteel al in staat zijn om te werken met data en de eerste stap hoe ondernemers met data aan de slag moeten gaan.

Lees verder

Neem contact met ons op!

14 + 2 =