Financieel Dashboard

Volledig geautomatiseerde maandrapportage, snel en waardevolle inzichten in je belangrijkste KPI’s: Altijd in Control!  

 • Integreer al uw databronnen
 • Nooit meer kijken naar oude data
 • Sneller inzicht in maandcijfers en belangrijkste KPI’s
 • Duidelijke en deelbare rapportages
 • Optimaliseer uw KPI’s 
 • Data is overal toegankelijk, ook op mobiele devices
 • Volledig aangepast op uw bedrijf
Financieel dashboard

Waarom is een geautomatiseerd financieel dashboard essentieel?

Het ontwikkelen van een doeltreffend financieel dashboard is cruciaal om de financiële situatie van een organisatie te beheren en te begrijpen. De meeste organisaties doen dit in Excel, dit betreft vaak de maandrapportage en de belangrijkste KPI’s. Essentiele informatie die nodig is om de organisatie verder te helpen.

Echter wordt er binnen het Finance Team een groot gedeelte van de tijd besteed om deze informatie te verzamelen en te kunnen rapporteren. Een maandelijks terugkerende, handmatige exercitie. Vaak wordt er ergens tussen werkdag 5 en 10 gerapporteerd. Stel je eens voor dat jouw Finance Team deze 5 tot 10 werkdagen kunnen besteden aan waarde-toevoegende activiteiten voor je organisatie.

Bij DATA KINGDOM zijn we gespecialiseerd in het op maat maken en implementeren van geautomatiseerde financieel dashboards die perfect aansluiten op de unieke behoeften van onze klanten. Naast de technische kennis hebben we met een CFO en RC meer dan 40 jaar ervaring op financiële rapportages in huis. Naast het realiseren van de financieel dashboards helpen we ook mee om de reporting cycle te verkorten.

Wat is een financieel dashboard?

Een financieel dashboard biedt een visuele weergave van de belangrijkste financiële KPI’s van een bedrijf. Het biedt een duidelijk overzicht van de financiële gezondheid van een organisatie en ondersteunt bij het nemen van goed doordachte strategische beslissingen.

Het belang van een financieel dashboard

Een financieel dashboard is een krachtig instrument dat belangrijke financiële gegevens op een overzichtelijke en begrijpelijke manier presenteert. Het biedt real-time inzicht in de financiële prestaties van een bedrijf en ondersteunt bij het nemen van weloverwogen beslissingen.

Met de opkomst van geavanceerde data-analysetechnieken is een effectief financieel dashboard noodzakelijk voor bedrijven om een competitive advantage te behalen op concurrenten.

 

Unieke kenmerken van onze financieel dashboards

Bij DATA KINGDOM streven we naar financieel dashboards die uitblinken in gebruiksgemak, functionaliteit en visuele aantrekkelijkheid. Hier zijn enkele unieke kenmerken van onze finance dashboards:

Customized dashboard (geen bedrijf is hetzelfde)

We ontwerpen onze finance dashboards op maat, zodat ze perfect aansluiten op de unieke vereisten van uw organisatie. Door een grondige analyse van uw bedrijfsprocessen in een data strategie sessie kunnen we een dashboard creëren dat aan al uw behoeften voldoet.

Real-time data visualisatie

Onze dashboards bieden real-time inzicht van uw financiële gegevens, waardoor u direct inzicht krijgt in de belangrijke KPI’s, trends en prestaties. Dit stelt u in staat om snel te reageren op veranderingen in de markt.

DATA KINGDOM

Interactieve elementen voor diepgaande analyse

We integreren interactieve elementen in onze finance dashboards, zodat gebruikers diepgaande analyses kunnen uitvoeren. Dit stelt u in staat om trends te identificeren, oorzaken te achterhalen en toekomstige scenario’s te visualiseren.

DATA KINGDOM

Gebruiksvriendelijke interface

Onze dashboards zijn ontworpen met de gebruiker in gedachten, waardoor zelfs mensen zonder technische kennis er gemakkelijk mee kunnen werken. Een intuïtieve interface zorgt voor een soepele gebruikerservaring.

Voordelen van een financieel dashboard

 1. Verbeterde besluitvorming: Door toegang te hebben tot real-time financiële gegevens en inzichten kunt u sneller en beter onderbouwde beslissingen nemen die uw bedrijfsresultaten ten goede komen.
 2. Efficiëntere bedrijfsvoering: Onze finance dashboards vereenvoudigen het proces van gegevensverzameling en -analyse, waardoor u tijd en middelen bespaart die u kunt investeren in andere belangrijke taken.
 3. Proactieve probleemoplossing: Door trends en patronen in uw financiële gegevens te identificeren, kunt u potentiële problemen vroegtijdig aanpakken en proactief maatregelen nemen om ze op te lossen.
 4. Verhoogde productiviteit en prestaties: Met directe toegang tot relevante financiële informatie kunnen uw teamleden efficiënter werken en bijdragen aan de algehele prestaties van uw organisatie

 

 

Finance dashboard
Consultant perspectief complexe datamodel flextender

Hoe gaan wij te werk?

Om ervoor te zorgen dat uw finance dashboard perfect aansluit op de behoeften van uw organisatie, doorlopen we een zorgvuldig proces:

Data strategie sessie: In deze sessie komen we vooral halen, wat is de strategie van het bedrijf, is er een data strategie, wat zijn de belangrijkste KPI’s en de definities. Welke bronnen zijn er beschikbaar? Samen bespreken we de wensen voor het design van het dashboard.

Inspiratiesessie: Met de input van de data strategie sessie in de hand, werken we een inspiratie dashboard uit. Daarvoor gebruiken we dummy data. In de inspiratie sessie presenteren we het dashboard en scherpen we de requirements en definities uit de Data Strategy sessie verder aan.

Implementatie: daarna gaan we bronnen ontsluiten (bronsystemen, databases, excel, API’s), modeleren, visualiseren, governance inregelen en trainen. En het belangrijkste, gezamenlijk borgen dat data gedreven werken omarmt wordt in de organisatie. Hieronder kun je per fase gedetailleerd zien hoe we te werk gaan.

Meer weten? Neem contact met ons op!