Power BI is een interactieve tool ontwikkeld door Microsoft. De tool maakt het onder andere mogelijk om snel inzicht te krijgen in digitale gegevens door het koppelen van meerdere informatiebronnen. 

Zonder al te technisch te worden, kunnen we het vergelijken met het volgende:

Je hebt een aparte kamer vol met boeken, waarvan je denkt dat ze redelijk gestructureerd in dozen zitten. Bij de verhuizing geeft de verhuizer aan dat hij in het nieuwe huis de boeken naar wens zal rangschikken. Je geeft hem een lijst hoe je de verdeling ongeveer zou willen zien. In de nieuwe indeling komen er opeens boeken naar voren waar je geen weet van had. De verhuizer kan worden vergeleken met Power BI en de boeken met data. De tool verzamelt de gegevens, sorteert en visualiseert dit op een inzichtelijke wijze.

Dashboard ontwikkelen

Power BI creëert inzicht

Power BI helpt om inzicht te krijgen in de informatiebehoefte en is sterk in het combineren van data uit verschillende bronnen zonder dat deze bronnen aangepast hoeven worden. De tool zal de informatie uit de verschillende bestaande systemen halen en de actuele status tonen in één overzicht. Klaar voor gebruik!

Power BI geeft inzicht in de data door gegevens op zo’n manier te visualiseren dat verbanden in één oogopslag zichtbaar worden door het gebruik van:

  • Tabellen
  • Grafieken
  • Kaarten
  • Diagrammen
  • Kalenders

Door het creëren van inzicht in de data kan de gebruiker datagedreven beslissingen maken. Er kunnen conclusies getrokken worden op basis van de gegevens die verwerkt zijn door middel van data analyse, in plaats van op intuïtie.

Een rapport gemaakt in Power BI kan vervolgens met alle gebruikers binnen de organisatie gedeeld worden. De informatie wordt automatisch geactualiseerd, waardoor de status op een eenvoudig en transparante wijze gedeeld kan worden. Zo is iedereen constant koning van zijn eigen data!

Benieuwd wat DATA KINGDOM met de data analyse tool kan? Bekijk de verschillende klantcases in ons portfolio.

Wilt u zelf aan de slag met het visualiseren van uw eigen data? Volg dan onze individuele training of training voor bedrijven!

Data Kingdom dashboard

Neem contact met ons op!