Een dashboard laten maken

DATA KINGDOM zorgt ervoor dat organisaties meer datagedreven kunnen worden. U kunt door ons uw dashboard laten ontwikkelen, terwijl u zich bezig houdt met de kernactiviteiten van uw organisatie.

Uw organisatie heeft de keuze voor efficiëntie en kwaliteit gemaakt. Er is behoefte aan onderbouwde keuzes in plaats van beslissingen op basis van intuïtie. Om datagedreven te werken is er constant inzicht in de ruwe data en feiten nodig. Dit kan door middel van een online dashboard. Maar hoe komt u hieraan? DATA KINGDOM kan u hierbij helpen.

Wat is een dashboard?

Het is een visuele weergave van de data binnen de organisatie. Een dashboard toont deze data vaak in de vorm van grafieken, kaarten en diagrammen. Een KPI dashboard geeft direct inzicht in de stand van zaken van key performance indicators (KPI’s) van uw bedrijf.

Dashboard
Amber dashboard

Effectievere organisatie hebben een dashboard

In de meeste organisaties laat de directie de verschillende managers rapportages opstellen om de stand van zaken te delen. Hierdoor zijn de managers veel tijd kwijt met het verzamelen van input, om dit vervolgens te verwerken in een overzichtelijk rapport. Organisaties zouden efficiënter en effectiever kunnen worden door deze rapportages te automatiseren. De oplossing: een geautomatiseerde rapportage laten ontwikkelen door een professionele leverancier!

Focus op waar u goed op bent

Wanneer u een dashboard laat ontwikkelen, kunt u als organisatie focussen op de acties die ontstaan door de nieuwe inzichten. DATA KINGDOM ontwikkelt deze op basis van de informatiebehoefte van de organisatie. Welke informatie op het dashboard komt te staan wordt bepaald in een design thinking workshop. Samen bekijken we hoe de KPI’s het beste weergegeven kunnen worden. Dit zullen wij ontwikkelen met behulp van Power BI terwijl u zich focust op uw bedrijfsactiviteiten.

Voordelen dashboard

Een dashboard zorgt ervoor dat u nooit meer tijd hoeft te besteden aan het inzichtelijk maken van de status. Het laat constant de stand van zaken zien, terwijl u tijd kunt besteden aan waar u blij van wordt. Zo wordt u koning over uw eigen data!

Wilt u als organisatie meer datagedreven worden in samenwerking met DATA KINGDOM?
Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

lachend persoon

Neem contact met ons op!