Ook een Power BI dashboard laten maken?

DATA KINGDOM zorgt ervoor dat organisaties meer datagedreven kunnen worden. U kunt door ons uw dashboard laten ontwikkelen, terwijl u zich bezig houdt met de kernactiviteiten van uw organisatie.

De kans is groot dat u er ook over nadenkt om een Power BI dashboard te laten maken. Er is namelijk een reden dat u hier op de site terecht bent gekomen. Met een professioneel Power BI dashboard zal ook u in staat zijn om jouw organisatie eenvoudig te monitoren. Door middel van deze rapportages is het nog makkelijker om een beter inzicht te krijgen in uw eigen organisatie. Benieuwd wat een Power BI dashboard precies is en waarom u ons zou kunnen inschakelen? Lees dan snel verder, we laten het u vandaag namelijk allemaal zien.

Dashboard
Dashboard ontwikkelen
DATA KINGDOM

Wat is een Power BI dashboard?

Laten we eens beginnen met de belangrijkste vraag: wat is een Power BI dashboard eigenlijk? Een Power BI dashboard wordt ook wel een canvas genoemd. Het is een pagina waarop visualisaties worden gebruikt om een verhaal te vertellen. Omdat het Power BI dashboard in de meeste gevallen beperkt is tot één pagina, ben je in staat om het beknopt te houden. De visualisaties die er op het Power BI dashboard te zien zijn worden tegels genoemd. Deze tegels worden door rapportontwerpers op het dashboard vastgepind om ervoor te zorgen dat deze informatie te zien is op het scherm.

Een Power BI dashboard kan ook wel gezien worden als een toegangspoort tot de diverse soorten onderliggende rapporten en datasets. Als je een visualisatie selecteert ga je gelijk naar het rapport dat gebruikt werd de visualisatie te maken. Dit houdt in dat je per string gegevens kunt zien hoe dit is berekend en hoe wat de resultaten zijn die jouw organisatie boekt.

Waarom een Power BI dashboard laten maken?

Nu vraag je je wellicht af wat de redenen zijn om een Power BI dashboard te laten ontwikkelen. Het voornaamste voordeel van een dergelijk dashboard is dat het een eenvoudige manier is om je organisatie te kunnen monitoren. Met een Power BI dashboard zal je in een oogopslag alle belangrijke statistieken zien met betrekking tot jouw organisatie. Je kunt bijvoorbeeld zien welke verkopen je hebt verwezenlijkt voor dit jaar en uit welk land de meeste afnemers komen. Daar komt bij dat er veel mogelijk is als het gaat om het afstemmen van de gegevens die getoond worden. Zo kunnen de visualisaties op een dashboard van één onderliggende dataset komen of juist van meerdere.

Een dashboard kan talloze soorten Cloud data combineren en zo een geconsolideerde weergave bieden, ongeacht waar de gegevens zich bevinden. Het feit dat je in staat bent om het Power BI dashboard eenvoudig te personaliseren brengt met zich mee dat je jouw organisatie volledig in kaart kunt brengen op de manier die jij prettig vindt. Het laatste voordeel is dat Power BI dashboards in staat zijn om externe apps uit te voeren. Deze hoge mate van gebruiksvriendelijkheid maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de rapportages eenvoudig en snel in te zien vanaf je mobiele telefoon of tablet.

lachend persoon
DATA KINGDOM

Kiest u ook voor een Power BI dashboard?

We hopen dat je dankzij de informatie uit dit artikel wat meer te weten bent gekomen over het laten maken van een Power BI dashboard. Dankzij een Power BI dashboard weet je zeker dat ook jij in staat bent om je organisatie duidelijk te monitoren. Voor het laten maken van een professioneel Power BI dashboard ben je bij ons team aan het juiste adres. Door vandaag nog te kiezen voor onze diensten zal ook jij in staat zijn om je bedrijf beter in kaart te brengen en om keer op keer de meest diepgaande analyses uit te voeren. Voor meer informatie over een Power BI dashboard laten maken is het altijd mogelijk om even direct contact op te nemen.

Neem contact met ons op!

4 + 5 =