Digitalisering: snel kunnen schakelen

 

 

Hoe blijft u ‘up to speed’?

Door digitalisering gaan vandaag de dag de economische ontwikkelingen sneller dan ooit. Maar kunt u nog uw eigen werktempo bijhouden? DATA KINGDOM deed onderzoek naar het hedendaagse werktempo en vond de oplossing om ‘up to speed’ te blijven.

Nederland één van de beste digitale landen van Europa

Nederland staat in de top 3 ‘digitale economie landen’ binnen Europa volgens de Digital Economy and Society Index (DESI). Dit houdt in dat de kwaliteit van de digitale infrastructuur, online vaardigheden van de inwoners, het gebruik van digitale toepassingen, de online dienstverlening door de overheid en de mate waarin en wijze waarop het bedrijfsleven digitaal actief is in Nederland erg hoog is.

Europese bedrijven houden zich continue bezig met de technologieën en trends rondom het verzamelen, opslaan en analyseren van data. Er wordt data geanalyseerd, maar in de meeste gevallen niet op de volledige dataset. 1 op de 3 grote bedrijven maakt gebruik van big data analyse. Het MKB maakt maar in 12 procent van de gevallen gebruik van big data. Onderzoekers beweren dat in de MKB sector veel voordelen behaald kunnen worden door te starten met het analyseren van data.

Door digitalisering kunt u

sneller beslissen dan ooit

Door de komst van data en algoritmes zijn er innovatieve diensten en producten ontstaan die niet meer weg te denken zijn, of juist nieuwe kansen beloven. Hierdoor is de Nederlandse economie op een razend tempo gegroeid. Door de digitalisering van de samenleving is de tijd die nodig is om een beslissing te maken drastisch verlaagd, maar kunnen we het nog wel bijhouden? Elke minuut telt tegenwoordig. We zijn constant verbonden met elkaar door de komst van digitale communicatie, zoals platformen en videobellen.

 

Te veel informatie geeft stress 

Doordat we in Nederland in hoge mate digitaal actief zijn, veel data produceren en snel moeten schakelen, ervaren we een overvloed aan informatie. Uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden van 2018 blijkt dat 28 procent van de Nederlandse werknemers zoveel informatie moet verwerken in de dagelijkse werkzaamheden dat ze hierin falen. Dit gaat om bijna 1 op de 3 werknemers. Wat indirect betekent dat 1 op de 3 werknemers zijn of haar werk niet goed kan uitvoeren door een informatieovervloed. 

De behoefte aan data learning (het vermogen om data te lezen, ermee te werken, te analyseren en beargumenteren) neemt enorm toe, waarbij governance, veiligheid en datakwaliteit van essentieel belang zijn. In deze analytische economie is het steeds belangrijker, maar ook steeds lastiger, om onderbouwde keuzes te maken zonder het momentum te missen.   

Steeds meer werknemers ervaren druk om alle informatie te verzamelen, te verwerken en de volgende stap te zetten op basis van feiten in plaats van onderbuikgevoel. De data is er tenslotte.. Maar hoe zorgen we dat we onderbouwde beslissingen maken, alle data daarin meenemen, maar niet verdwaald raken in het leed dat te veel informatie heet.

Alle informatie die u nodig heeft, zonder daar iets voor te doen 

DATA KINGDOM heeft de oplossing om data te kunnen analyseren zonder veel tijd te verliezen aan ingewikkelde analyses; data visualisatie in een overzichtelijk dashboard. Het dashboard toont de actuele status van vooraf bepaalde variabelen of doelstellingen. Wat er in het dashboard komt, wordt bepaald in de design thinking workshop. Nadat het dashboard wordt opgeleverd door de prinsen en prinsessen van DATA KINGDOM kunt u gelijk aan de slag met het analyseren van de data. Een stap vooruit binnen de digitalisering van uw organisatie. U komt weer toe aan het maken van onderbouwde keuzes op de momenten wanneer het er echt toe doet. Uw eigen werktempo bijhouden? Met DATA KINGDOM bent u koning van uw data; de baas over de situatie van vandaag én morgen.

Meer weten over de mogelijkheden van een dashboard voor jouw organisatie? Kijk op onze dienstenpagina of neem contact op via het contactformulier.

 

Neem contact met ons op!