Portfolio

Showcase dashboard

Consultimed Showcase

Verhalen over een dashboard zijn interessant, er echt zelf in kunnen rond klikken, vinden wij nog veel krachtiger. Daarom delen we onze “Consultimed” showcase met je. In de secties bespreken we de verschillende pagina’s en lagen.

Uitzendbureau dashboard

Management dashboard

Lumission/Unlimited

Het team van Lumission en Unlimited heeft te maken met een groeiende organisatie. Hierdoor werd het steeds moeilijker inzicht te krijgen in de algehele organisatie. DATA KINGDOM werd gevraagd door middel van een design thinking workshop de informatiebehoefte in kaart te brengen, om deze vervolgens te vertalen naar een online dashboard. 

Uitzendbureau dashboard

Sales dashboard

IMK Opleidingen

De commercieel directeur van IMK Opleidingen had weinig tot geen inzicht in het succes van de sales activiteiten. Er worden veel offertes de deur uitgedaan, maar er was weinig bekend over hoe effectief de sales activiteiten daadwerkelijk zijn. Het werd pas inzichtelijk als er ook daadwerkelijk conversies plaatsvonden. DATA KINGDOM werd gevraagd een voorstel te maken van een dashboard dat meer inzicht zou geven in de sales organisatie. 

Uitzendbureau dashboard

Finance dashboard

IMK Opleidingen

De directrice van IMK Opleidingen keek met regelmaat naar financiële rapportages in Excel. DATA KINGDOM werd gevraagd de financiële rapportages vanuit Excel na te bouwen in Power BI. Het liefst zoveel mogelijk tabellen omdat cijfers de voorkeur hadden boven visuele grafieken.

Uitzendbureau dashboard

Management dashboard

Uitzendbureau

Het ontwikkelen van een management dashboard dat kan ondersteunen in het creëren van overzicht en het opstellen van rapportages voor de aandeelhouders. De vraag kwam vanuit de aandeelhouders om de data simpelder en overzichtelijker te kunnen tonen.

Uitzendbureau dashboard

Voorspellend sales dashboard

Lumission

Een sales dashboard geeft inzicht in de potentiële verkopen van een bedrijf. Met behulp van dit dashboard kunnen zij realistische voorspellingen maken en hierop inspelen.
DATA KINGDOM heeft dit dashboard gemaakt door data toe te passen op drie verschillende voorspelmethoden.

Smarketing dashboard

Sentia

Het ontwikkelen van een Datagedreven smarketing dashboard dat kan ondersteunen in het creëren van overzicht en het opstellen van rapportages over het operationele & financiële deel. Voor de dienst datagedreven smarketing kwam de vraag om inzicht te creëren in bepaalde Smarketing campagnes.

Caliber dashboard

Management dashboard

Caliber 

Het ontwikkelen van een dashboard dat kan ondersteunen in het creëren van overzicht en het opstellen van rapportages over het operationele & financiële deel. 

Klantbeeld

DAK 

Het ontwerpen en het ontwikkelen van het dashboard van één overzichtelijk klantbeeld voor de verschillende diensten binnen DAK.

Management dashboard

Laan 35

Relevante informatie uit verschillende systemen combineren in een dashboard. Hiermee kan Laan 35 voorspellen op basis van de huidige situatie wat de toekomst hen zal brengen qua financiën, maar ook voor de personeelsplanning.

Opleidingenplanner

Een leverancier van gespecialiseerde trainings- en opleidingsprogramma’s heeft op operationeel vlak dagelijks te maken met het organiseren van projecten en inplannen van instructeurs. De informatie die nodig is om de instructeurs in te plannen is te zien in één overzicht.

albert_heijn_logo

“Ik ben zeer te spreken over de samenwerking met DATA KINGDOM. Zij hadden zich kunnen beperken tot het bouwen en opleveren van het dashboard, maar hebben óók pro-actief meegedacht over security eisen en manieren om data uit verschillende bronnen dagelijks en periodiek beschikbaar te hebben in het dashboard. Ook hebben ze mij en andere stakeholders binnen Albert Heijn uitgedaagd om snel te reageren op vragen en het dashboard als waardevolle en gebruikersvriendelijke tool op te leveren. DATA KINGDOM heeft mijn verwachtingen overtroffen.”

Koen van de Ven

Manager Continuous Improvement, Albert Heijn

FYBE

“Onlangs een zeer leuke introductie training van Amber en haar team ontvangen over Power BI. Stap voor stap door de wonderbaarlijke wereld van Power BI begeleid door een geduldige coach met een helder verhaal. Niet uren lang theoretische uitleg, maar voornamelijk ‘doen’. Door de training de enthousiasme aangewakkerd binnen de team om nog meer te ontdekken, dit is het begin van een mooi Power BI avontuur.”

Vishal Shivcharran

Controller, BMW Finance NV

FYBE

“De training van DATA KINGDOM is een leuke training om te leren werken met PowerBI. Telkens een korte uitleg en daarna veel doen, zelf proberen en samen eruit komen. Geen klassieke les, maar een interactieve training waar je zelf mag ontdekken en ervaren hoe PowerBI praktisch kan worden toegepast in je werk.”

Frank Oberndorff

Coordinator Business & Data Analytics, Hogeschool van Amsterdam

Dak dashboard

“Door Amber meegenomen in de wereld van Power BI. Een krachtige tool met vele mogelijkheden waar Amber je geduldig stapsgewijs op een duidelijke manier doorheen begeleidt.
Ook de laatste ontwikkelingen, die maandelijks uitkomen, krijg je mee. Voor alle uitdagingen die voorgelegd werden was er een oplossing.
Het management heeft daarnaast een Design Thinking sessie doorlopen wat het management helpt duidelijk te maken welke informatiebehoefte er is.
Deze sessie samen met de opgedane Power BI kennis is een grote stap voorwaarts geweest waardoor we beter in de informatiebehoefte kunnen voorzien.
Wil je actuele bruikbare informatie uit je data halen dan is DATA KINGDOM de juiste keuze!”

Baldwin de Bok

Database Architect, DAK Intermediairscollectief

“It was a fantastic experience to have DATA KINGDOM as my coach for Power BI training. Besides the fact that they had solid and in-depth knowledge of the tool, they were a good listener and came up with valuable insights and guidance that could facilitate the data visualization for my organization. I would like to appreciate DATA KINGDOM for her actionable tips that really took my skills of Power BI to the next level!”

Ran Chen

Business Analyst, Olyx B.V.

Caliber logo
Caliber aanbeveling
FYBE

Amber en haar team nemen je op een verfrissende manier mee in de wereld van datagedreven werken. Het is waardevol om deze training te volgen als je meer inzicht wil verkrijgen over dashboarding, datastrategie en het belang van een datagedreven cultuur inclusief stappenplan. Vooral handig en praktisch.”

Dedmar Taekema

Founder, FYBE Finance

van eeghen logo

It was a great experience to have DATA KINGDOM lead our Power Bi Training course.  The knowledge of the application was clear to see and provided us with the foundation to start building powerful reports.  I would certainly recommend using their service to others and look forward to working with them again in the future.

Danny Gillan

ERP Consultant, Van Eeghen

van eeghen logo

“Het is heel fijn samenwerken met DATA KINGDOM. Je merkt dat de expertise voor dataverwerking echt aanwezig is, en dat het bedrijf aan het groeien is. De kennis die wij missen in de organisatie, vult DATA KINGDOM perfect op.

Mariette de Winter

Assistant Controller, IMK Opleidingen